To není otázka pro vojenské historiky, ale dotaz z oboru Pomologie. Napadlo mě to v souvislosti s jiným semenáčem Děkanky Robertovy, s mnohem novější odrůdou s názvem Vonka. Tato odrůda nejspíš není tak náročná jako General Leclerc nebo Děkanka Robertova, zato v chuti má do obou pravděpodobně daleko. Požitkem je jen jemná, máslovitá, rozplývavá velmi šťavnatá dužnina se slabě navinulou až vyváženě sladce navinulou, jen slabě kořenitou příchutí. Spíše slabě až vůbec žádnou. Při konzumaci vadí drsnější slupka, kterou je lépe odstranit. Vonku jsem si nechal poslat ze Střílek, ale už i tam zmizela ze sortimentu. Co se týče Generála, tak se uvádí stejně vysoké nároky na teplé polohy a půdy, ovšem s vyšší plodností a dokonce i leckdy chutnějšími plody, než u Děkanky Robertovy. To ovšem může posoudit jen ten, kdo tuto odrůdu pěstuje.