Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Janst: Čo sa týka chuti tak Lucasova je veľmi kvalitná hruška, ale podľa mňa sú aj chutnejšie. Mojimi favoritkami sú Boscova, Williamsova, Nojabrskaja, Harrow Delight, kedysi aj Viennská - tú už ale nemám (ospravedlňujem sa že sú to všetko zahraničné a staršie odrody, niektoré aj "teplomilné", ale nemôžem si pomôcť - chutia mi). Dúfam že sa k nim zaradí aj Abate Fetel, ktorá už je 2 roky v kamarátovej záhrade a teraz som ju zasadil aj u mňa. Ospravedlňujem sa, že Abate Fetel je tiež poriadne starý a teplomilný "cizák". Čo sa týka Vašej otázky o dlho skladovateľnej hruške, tak tu nemáme zďaleka také možnosti ako pri jablkách. Z mojej skúsenosti je jedničkou v tomto smere Bohemica (konečne niečo české!). Erika ma z hľadiska shelf-life sklamala. Vkladám trochu nádeje do Hardenpontovej, ktorá možno zarodí budúci rok (kristepane, tiež je to hrozne stará a zahraničná odroda, prepáčte mi všetci že ju tu propagujem 😉.). IH (P.S.: Po česky nepíšem preto, lebo som Slovák. Bol som ale rok na Vysočine na vojenčine a na Česko/Moravu a Čechov/Moravákov nedám dopustiť. A myslím že aj tú češtinu by som zvládol lepšie ako Vy, ale tu si rozumieme aj takto).