Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nechci se zaobírat postupy 70sátých lét, ani odbornosti onoho ovocnáře.Na každém postupu může být něco pravdy.Tak jako různé skušenosti, postupy jednoho, či druhého mohou fungovat.Já čtu články a statě např. v zahradkáři publikované J.Susem, panem Fišerem.

Z jara vyrůstají z pupenů nové letorosty, a na nich vznikají nové pupeny, jestli je toto bráno jako první fáze diferenciace-?Taky nemohu souhlasit, že by v hluboké dormanci-prosinci tvořila druhá fáze diferenciace.

Při silném jarním řezu ov. stromku vyrostou letorosty na kterých nemusí být žádné květní pupeny.Znám případ, kdy 15letá hrušeň na semenáči (konference) každoročně hluboce seřezána na čipky(neodborně),tvarována jako zákrsek- na jaře silně obrazí výhony, na kterých není ani jeden květní pupen.Je to dáno silným prouděním mízy, auxiny.

I v příspěvku pana Wimpiho je uveden vliv auxinů na diferenciaci květních pupenů.Kdy seříznutím terminálu, zbržděním růstu, zamezením proudění auxinů lze přiblížit plodnost.Tento účinek podporuje i pozdně letní řez jádrovin, kdy se v e větší míře zamezí vzniku letorostových pupenů, a naopak podpoří vzniku květních pupenů.Lidově řečeno příští jaro to nepůjde do dřeva, ale do plodů.

rostislavik

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika