Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pane Vysloužile, to že něco neznáte, neznamená, že musí být hloupé. Tyto poznatky jsem získal před mnoha lety od starých ovocnářů a narozdíl od Vás si nemyslím, že to byli hlupáci.
Takže ještě jednou : Já samozřejmě vím, že pupeny jsou již diferencovány ale účelem zásahu je tyto pupeny probudit, když se tak nestalo roky předtím.Odebráním cca 1/4 dřeva dostane strom signál ohrožení a v zájmu zachování druhu prostě vykvete.Samozřejmě musíme postupovat citlivě (nezkracovat paušálně na pahýly ale pohybovat se převážně v zóně dvouletého dřeva se zřetelem na velikost a tvar koruny pro daný ovocný druh).Zdůrazňuji tento zákrok musí být proveden napodzim - 1/2 října.
Příkladů kolem nás máme dost.Při značném okusu kůry kmínkú zvěří, nešetrném přesazení starších stromků (devastace kořenové soustavy), ohryz kořenů hryzcem, vždy buď stromek uhyne hned, nebo nějaký čas vegetuje, nasadí květy a uhyne následně.
Ve výše uvedeném postupu však k žádné devastaci nedochází a efekt kvetení zůstává.

Na Vaše případné výpady na toto téma již nebudu reagovat a ostatním ovocnářům přeji zralé posouzení a svobodné rozhodnutí.
           Mičurin II

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika