Jsem rád, že jste to okomentoval. Nebudu oponovat jinak než vzpomínkou na včerejší návštěvu zahrady. Šel jsem okolo keřů ostružin, ty krásné lesklé plody (souplodí) jsem drbal na bříšku. Když se smíchy neudržely a pustily se stopky, nechal jsem je sklouznout do dlaně. Když jich byla dlaň plná, nasypal jsem si je do pusy a jazykem přimáčkl k patru. Pusu mi zaplnila spousta voňavé, sladké šťávy, prostě lahoda. Tohle u malin nezažívám. Podobné je u hnědých asijských hrušek, kdy po nakousnutí do pusy teče šťáva vonící rumem nebo nějakým likérem a neruší ji aroma a konzistence zralých evropských hrušek.
Jinak teď se cpu Muškatelenkami, Šídlenkami a dalšími drobnoplodými hruškami, které hrozně rychle přezrávají. To je asi jejich jediná chyba a důvod proč se nepěstují ve větším. Na krám by musely přímo ze sadu a lidi by museli vědět že přijdou a jaké jsou dobré. Aby neváhali a koupili je. Proto v pohodě přijímám i velikost asijských odrůd, pokud se kvalitně neproberou.