Tipy kde nakupovat hnojiva



Stránky: 1,  2   
host - 49.14 (?) 
27.11.2014 11:36, zobrazeno: 17060x

Krásný den všem. 

Mám takovou prosbu. Budu moc rád, když zde připojíte svoje tipy, rady kde vy nakupujete hnojiva, jaký typ a proč zrovna zde. Myslím, že to pomůže nejen mě, ale i ostatním. 

Děkuji mockrát :)

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 65.144 (?), 29.11.2014 8:31

Hnojiva se obvykle nakupuji tam, kde vyjdou nejlevneji, coz zalezi na vice okolnostech. Vetsi baleni ma nizsi cenu/kg, s vetsi hmotnosti vsak roste cena dopravneho, pokud kupujete v internetovem obchode.

Jaký typ - pokud nemate na typ ci druh hnojiva pevny nazor, vybirejte z komplexnich hnojiv - Cererit, YaraMila Complex, Kristalon (kanadske boruvky vyzaduji specialni hnojiva).

Nekteri nadsenci, jako napr. pan mA, davaji prednost popelu ze dreva, absenci dusiku povazuji za vyhodu, pricemz 3 roky po sobe nesetri hnojem pred vysadbou brambor a nevadi jim, ze se jim tak kumuluje a uvolnuje velke mnozstvi dusiku (do brambor). J.R.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1406) - 179.38 (?), 29.11.2014 16:59

Nekteri nadsenci, jako napr. pan mA, davaji prednost popelu ze dreva, absenci dusiku povazuji za vyhodu, pricemz 3 roky po sobe nesetri hnojem pred vysadbou brambor a nevadi jim, ze se jim tak kumuluje a uvolnuje velke mnozstvi dusiku (do brambor). J.R.

Děkuji Vám, řekl jste to krásně... jenže pletete páté přes deváté.Když jsem říkal, že u stromků preferuju hnojení bez dusíku, tak jsem to taky tak myslel... o bramborách nebyla řeč.

Když stromky přihnojíte hutným dusíkem, tak se v prvních sezonach rozlučte s bohatou úrodou plodů, protože všechna síla dusíku bude proudit do překotné tvorby zbytečného dřeva vegetačními půpeny na ukor pupenů květních.Každé další jaro dřevo ořežete,...a koloběh pokračuje.Ono když nejsou přírustky nového dřeva je to špatné, ale když vám dřevo přerůstá přes hlavu, bez toho aby strom bohatě plodil, je to ještě horší... a plodnost se stále oddaluje.Navíc,když máte malou plochu,jste rád za každý zákrsek,který dobře plodí.Stromky/stromy na rozdíl od zeleniny si v pohodě vystačí s tím(N),co v půdě je,nebo občas dostanou.Stromky nejsou brambory první trati!!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 65.144 (?), 30.11.2014 11:17

Chtel jsem vas trochu popichnout, abyste uvazoval o tom, zda je vhodne davat hnuj 3 roky po sobe na stejne misto. Dusik se z hnoje uvolnuje nejen v roce hnojeni, ale i nasledujici 3 roky. V roce hnojeni cca 1.2 kg N z 1 tuny hnoje, v nasledujicim roce 0.9 kg N (pak 0.4 a 0.3 kg). Mozna byste mel davat v sudem roce pred vysadbou brambor popel ze dreva a ke stromkum hnuj. J.R.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6461) - 9.135 (?), 29.11.2014 8:46

Umělá v drogerii, zahradním centru, hypermarketu. Kompost na vlastní zahradě. Jestli dotaz míří na eshopy, řekl bych že jde o jakousi internetovou zhýralost. Pokud se nejedná o nějaké speciality, koupí se běžná hnojiva všude v běžných obchodech.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.138 (?), 29.11.2014 10:42

Když on není unuverzální návod, kde a jak. Navíc výrobci/prodejci malobalení vyšli zákazníkovi vstříc a z obyčejného jednoho cereritu (bezchloridového NPK) udělali "Cererit s guanem", "Cererit pro cibuloviny", "Cererit pro brambory"... Takže někdo má dojem, že musí mít regál s dvacítkou specializovaných hnojiv a někdo má naopak regál s dvacítkou jednosložkových hnojiv.

Já se například nebojím nakupovat tam, kde prodávají volně ložená nebo rozvažovaná hnojiva. Stejně pak nejužívanější Cererit a podobné nakupuji po 20 kg pytlích.

Pak samozřejmě jsou hnojiva z místních zdrojů jako je hnůj, piliny, štěpka, komposty,... kdy se řídíte aktuální nabídkou a nikoliv doporučením. Prostě místní chovatel koní/ovcí/králíků bude mít s cenou "za odvoz a ochutnávku z nedělní bábovky" přednost před dodavatelem Bioganiku z 10 km vzdálené farmy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 187.224 (?), 29.11.2014 13:52

Pokusím se o trochu konkrétnější odpověď.

Na zahradě mimo hnoje a kompostu, používám hnojiva minerální, organominerální i tekutá. O spotřebě minerálních mám přibližnou představu na rok předem. Cererit a NPK nakupuji na svých cestách po Vysočině v síti prodejen ZZN. Kupuji je v průběhu zimy nebo brzy zjara v množství pro celou zahradu na celý rok. Hnojiva do trávníku obvykle kupuji v akci nebo přes bazary / aukro, bazoš apod./ Pokud jsou za dobrou cenu, i na několik let dopředu. Organominerální Vive Fertifos  spoju s tekutými hnojivy řady VIVE přímo v Poštorné, v podnikové prodejně Fosfy v době když jsou v akci. Opět, nevadí pokud je ve sklepě jejich zásoba klidně i na 2 roky dopředu. Do záhonu jsme se naučili přidávat i nemalé množství Granulovaného /peletovaného/ hnoje. Zjara před výsadbou plodin 1. trati napodzim při rytí. Dříve jsem jej kupoval cestou na zahradu v zahradnictví, dnes jej kvůli ceně ve větším balení přes internet.  j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 187.224 (?), 29.11.2014 14:10

Zapoměl jsem na hnojiva rozpustná. Před časem zde někdo z ovocnářů dával odkaz na rozpustná hnojiva pro broskvoně: Hortilon Broskvoně.  Dávám je k broskvím poslední 2 roky a myslím se to líbí mě i stromkům.   Poslední mnou používané hnojivo je hnojivo na list. To aplikuji na ovocné stromy a papriky a obvykle obsahuje v mém případě Lignohumát: Vive ligno super 1l. Přibližně je to vše. Úlety typu Mykorhíza nepočítám.

Obvykle na rok asi 3.000 za hnojiva na vinici i zahradu.

Obvykle na rok asi 1.500-2000 za postřiky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
zden1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (114) - 196.223 (?), 29.11.2014 15:00

Každý rok na jaře mívá Mountfield akci na hnojiva a substráty. Letos jsem tam kupoval pytle Cererit 10 kg za 179. Podobné akce mívají na jaře i hoby markety, ale ty nemám v místě.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Walter - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1252) - 168.18 (?), 30.11.2014 21:13

Třeba někomu pomůže typ na firmu L.E.S. CR. Tam jsem před lety kupoval 25kg balení cereritu, a modrého a bílého kristalonu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika