Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Není to tak jednoznačné. V minulosti končila moč v kompostu a půdě. Bohužel, někdy i částečně ve spodních vodách. Dnes se v zařízení k tomu určeném zředí velkým množstvím pitné vody a následně se kontaminuje mikrobiálně závadnými látkami v kanalizaci. Pak se od těch biologicky závadných látek čistí v čistírně odpadních vod. Tam se také rozloží až 20% dusíkatých látek v moči obsažených. Zbytek jde do řeky a pomáhá řasám a sinicím v růstu. Když je málo vody, obsažený čpavek ničí ryby. Technologicky to není zatím plně domyšleno.

Sůl samozřejmě některým rostlinám vadí. Ale není ji snad tolik, aby se moč nemohla přidávat do kompostu nebo po zředění ke stromům. Dnešní člověk vyloučí močí asi 2g soli denně (50% celkového příjmu). Asi bychom neměli tolik solit.

Nevím, kam to povede. Určitě máte různé názory. Bill Gates prý pomáhá financovat vývoj nových separačních toalet, aby k nim nebylo nutno používat pitnou nebo lépe žádnou vodu a aby nedocházelo k mísení biologicky kontaminovaných odpadů s nekontaminovanými. Možná i ten dusík se nějak rozumněji využije. Ano, ekologie není jen o CO2.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika