Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Sazenice jahody mi prokoření kelímek zhruba za 4-6 týdnů a má zhruba 4 listy, tak snad je to úměrné, před výsadbou žádné listy neodstraňuji. Při výsadbě sazenici dodám živiny v substrátu smíchaným s kompostem, do kterého jahody vysazuji. Po vysazení jahodám vyštipuji šlahouny, aby se nevysilovaly, občas nějaké sazenici stále napadá je pouštět, snad už toho teď konečně nechají.

K tomu dusíku. Já mám informace od jahodáře, že v srpnu se nemá dusík dávat a naopak se má dávat po polovině září, protože jahoda ho potřebuje při zakládání květů na příští rok, ne tedy k růstu. Samozřejmě že nové sazenice ho potřebují méně, než stávající výsadba. Já dodávám jahodám granulované hnojivo (s dusíkem) hned po odplození začátkem července (pokud záhon neruším) a potom právě v těchto dnech po polovině září tekuté s méně dusíku než v červenci, ale aby tam byl, a s více draslíku na vyzrání pletiv pro přezimování. Mám malou zahrádku, tak si ten kristalon můžu dovolit. Podle mého zdroje informací je právě největší chyba hnojit jahody dusíkem v srpnu a nepohnojit je v září, zvlášť když po pohnojení dost prší a dusík se vyplaví. Pokud tedy máte jiné informace, potom by mě velice zajímal zdroj, napište mi prosím ten zmíněný web.

Ten test, já to klidně vyzkouším. Mám 2 roky starý záhon, jahody jsou tam silné dost a dusíkem jsem je hnojila naposled začátkem července. O víkendu jsem je zrovna chtěla přihnojit, tak zkusím na 1/4 záhonu dát bezdusíkaté hnojivo a na zbytku kombinované i s dusíkem a uvidíme, zda se to příští rok nějak znatelně projeví v plodnosti či ve vymrzání. Já mám tyto informace o potřebě hnojení v září poprvé, doteď jsem jahodám nevěnovala tolik péče, což bylo samozřejmě znát i na úrodě. Teď mám trochu víc času, tak jsem začala studovat, co by pro ně bylo optimální, tedy s přihlédnutím k mým možnostem, přístroj na měření dusíku si pořizovat nebudu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika