Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Protože už to do téma míchání hnojiv moc nepatří, založím nové téma.
Chtěla bych na radu Ivana z okénka (a možná i dalších) použít na dodání organiky do půdy zelené hnojení. Jde mi o dva záhony:

1. Záhon po jahodách - zhruba před týdnem jsem zahájila dezinfekci půdy dusíkatým vápnem (aby tam mohly přijít jahody po dvou letech a ne až po doporučovaných čtyřech), příští rok tam chci dát rajčata, po nich co nejdřív na jaře keříčkové fazolky, abych do srpna sklidila, a mohly přijít zase jahody. Je ještě vhodné letos vyset nějaké zelené hnojení? A druhý dotaz, mám tam na jaře zarýt popel, nebo už by to bylo moc vápníku a bude stačit ten z dusíkatého vápna (dávka byla horní hranice pro účinnější dezinfekci 100g na m2).

2. Záhon po rajčatech - zde bych chtěla příští tok zkusit vyset pekingské zelí. To se vysévá až v červenci, tak by byla šikovná nějaká předplodina a protože mě nic co bych chtěla pěstovat nenapadlo, tak bych ráda nějakou rostlinu s velkým množstvím zelené hmoty, kterou bych pak použila do kompostu. Co je nejlepší? Také bych chtěla záhon provápnit, je lepší vápenec s hořčíkem a síru dodat síranem draselným, nebo můžu použít popel (ale jak potom dodám síru, prý ji pekingské zelí potřebuje)?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika