Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Kosti pálit opravdu nemíním, ale dřevěného popela mám pytel a že má trochu víc draslíku než fosforu mi nevadí, vápník taky ne. Hledám ale něco, co bude rychle účinkovat (proto to taky chci aplikovat zálivkou), a to zrovna výluh z popela asi nebude.

K tomu NeOsolu, mě ten zázrak (jak je prezentován) přijde podle složení jako obyčejný mletý granulovaný dolomitský vápenec s trochou organiky, viz zde.

Ono jsem zjistila, že je občas třeba si důkladně zjistit informace o výrobku. Např. mě zaujala složka "aktivní vápník" v Kristalonu Zdravé rajče. Výrobce prezentuje dvousložkové hnojivo - 1.NPK, 2.aktivní vápník. Takový aktivní vápník by se mi občas právě na rajčata hodil proti černání pupku a doporučovaný Wuxal Kalcium se mi moc nelíbí kvůli dusíku. Stříkat na rajčata v plné plodnosti dusík mi nepřijde zrovna dobrý nápad a při postřiku listů se plodům nevyhnu. Tak jsem pátrala, co to vlastně ten aktivní vápník je za zázrak, no a není to nic jiného, než obyčejný ledek vápenatý. Takže žádný zázrak se nekonal a ten dusík je tam taky. A slavný Wuxal Kalcium bude určitě totéž, jenom má navíc trochu stopových prvků.

Bohužel jestli můžu smíchat superfosfát a síran draselmý s popelem se mi vypátrat nepodařilo.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika