Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

„že se snad mezi sebou vápno a superfosfát nesnese“

Superfosfát má rozpustné a částečně rozpustné formy fosforečné složky (hydrofosforečnany). Ty mohou přijímat rostliny. Jejich reakcí s „vápnem“ vznikají nerozpustné fosforečnany, které rostliny nemohou přijímat. To je základní poučka. (takže superfosfát příští rok)
Vápník má v půdě celou řadu funkcí. Například zrychluje rozklad organické hmoty (tím z ní uvolňuje živiny, ale také jeho nadbytek sráží přijatelný fosfor).
Bohatý půdní život (žížaly, krtek a další) umí půdu i sám provzdušňovat (zlepšovat), když má pravidelný přísun organické hmoty („potravy“). Je na Vás, co budete „servírovat“, kdy, jak a kolik. To je jinými slovy to, co píše pan doktor Vysloužil.
Jako nejméně pracné obdělávání půdy vidím (a používám) několikeré posečení strunou („aby tráva vrátila zpět co ukradla“) a rozhození nízké dávky kombinovaného hnojiva (typu Cererit) v předjaří. JG

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika