Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Kristalon může měnit chuť bylinek protože většina nesnáší hnojení a hnůj by dopadl ještě hůř, protože to je dusíkaté hnojivo.

V praxi ale nedopadl, alespoň u případů, které jsem zmiňovala.

Granulovaný hnůj nepovažuji za bio - určitě se získává ve velkochovech a obsahuje zbytky chemikálií ze slámy a potravy (léčení) zvířat.

Ano, ale z toho hlediska není v pořádku ani voda, která nám teče z vodovodu ani spousta jiných věcí. A ve srovnání s Kristalonem je to množství zanedbatelné nehledě na to, že potíže se zvířaty kvůli Kristalonem už byly, granulovaný hnůj už ale několikátým rokem funguje v pořádku (a to i když se psovi podařilo se k němu dostat a trochu ho ujíst). 

Také mám různá místa s vysokou tmavě zelenou trávou a psa nemám - jedná se o dosévané plochy a vyklíčil zjevně jiný druh trávy.

Už jsme ověřili, že je to vzniklé od psa. 

Další problém bude s velmi častým sekáním a tím přesycháním kořenů.

Nemůžeme trávu nechat narůst když je mezi nimi i 3 násobný rozdíl. Sekala se jen ta "lepší" tráva. Teď už je to výrazně lepší, zdá se, že se trávník provedenými úkony trošku nastartoval :) sekali jsme předevčírem a stále není nijak výrazně poznat výškový rozdíl mezi jednotlivými oblastmi (předtím byl i takto po dvou dnech), takže snad asi to teď půjde ponechat na větší výšce a tím i méně často.

Pokud chcete krásný trávník asi bych na podzim dala min. 5 cm písku a substrátu a távník založila znovu,.

To budeme dělat donekonečna. Před několika lety se tu zakládal trávník celý znovu a navážel se sem speciální substrát přímo pro trávník. Pískujeme, ale zakládat jej pokaždé znovu si myslím není řešení, když by to kvůli chybám bylo pokaždé znovu stejně špatné. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika