Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nu, jednou píšete o trusu, podruhé o hnoji. To není jedno a totéž.
Slepičí trus býává ve dvou formách.
1. Suchý, nejčastěji smetené slepičince ze dvora nebo ze suchého kurníku a ukryté pod střechou  - tam je jedno jak je starý, protože v suché formě rozkladné procesy neprobíhají. Dá se zarýt na podzim na podzim do půdy nebo zkvasit s vodou a zalévat za vegetace. Pokud tento suchý trus necháte venku na dešti, z velké části jej znehodnotíte. V trusu není sláma piliny a jiná podestýlka, která by trus udržela, takže mnoho živin odteče do půdy a vyčpí do vzduchu.
2. Vlhký "těstolvitý" - obvykle z vlhkého chléva, s kamennou či betonovou podlahou, kde mají slepice své hřady. Takový trus, i když je poměrně čerstvý, bývá již z větší části nakvašený a páchne podobně jako ten, kterým po naředění ze sudu zaléváme. Na podzimní zarytí má nedobrou konzistenci - nedá se dobře promísit s půdou. Na přihnojopvání za vegetace se dá použít prakticky okamžitě.
   Slepičí hnůj v užším slova smyslu si přesně neumím představit, podobně jako slepičí mrvu. Teoreticky tam, kde se pod drůbež dá nějaká podestýlka a ta se vyveze spolu s trusem a zbytky krmení.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika