Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pane Vysloužil, není řeč jen o kompostování a zkrmování po ošetření Bofixem, ale i po ošetření Travinem. Právě u tohoto přípravku jsem upozornil na vyšší bdělost při používání kompostu pod lilkovité rostliny, popřípadě na dodržování ochranné lhůty pro zkrmování (podstatně vyšší dávky účinných látek na jednotku plochy, než u Bofixu nebo např. doporučené a registrované dávky herbicidní kombinace Lontrel 300 + Starane 250 EC).   A diskuze by se mohla rozšířit i na možnost kompostování či případné zkrmování rostlin ošetřených jinými pesticidy. Ty ochranné lhůty tam nejsou uvedeny pro srandu králíkům, ale třeba pro jejich zdraví a kondici a následně třeba i pro naše zdraví.

A co se týče toho zkrmování po ošetření? Žádný nesmysl, ale realita. Jednoho krásného dne takhle seču ošetřený trávník Lontrelem + Starane (plošně smetánka, místy jitrocel, pryskyřník aj.), nosím to na kompost a přes plot na mě volá sousedka, zda-li jí ze 2 koše nedám na přilepšenou pro její slepice. Musel jsem odmítnout a vysvětlit situaci.

Mám též 10 slepic v uzavřeném výběhu, kde již žádná tráva neroste. Maximálně si tam slepice nahrabou nějaké broučky či houseny nebo v létě popadané třešně. Proto, když seču sekačkou trávník, tak též dám trochu i těm slepičkám, ale zásadně neošetřený. Když už někdy trávník chemicky ošetřuji, tak ne vždy všechny plochy současně. Sousedčiny slepice však měly smůlu, protože tehdy jsem zrovna ošetřil celou plochu, i když jen bodově, ale při sekání jsem to pomíchal.

I tráva na louce se dá ošetřit stejnými nebo podobnými herbicidy a zkrmuje se. Roste tam třeba jedovatý přiskyřník prudký a též se musí nějak zlykvidovat. Za zelena je totiž jedovatý, v sušeném seně již tolik nevadí.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika