Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

1. Nemyslím si, že slepičince z drůbežárny budou horší, než ty z malochovu. Tetanu z hnoje bych se nebál.  Jednak jsme očkovaní, navíc spóry tetanu jsou úplně všude (v půdě)
2. Ideální je nechat slepičince vykvasit. Jednak se stanou dostupnějšími biogenní prvky, zlikvidují se možné zárodky chorob a připraví se konzistence pro ředění, čímž se předejde přehnojení dusíkem či popálení rostlin. Zmrznutí v sudu bych se nebál. Kašovitá konzistence slepičinců zmrzne jen při velkých mrazech a když, tak do podoby tříště, která sud neroztrhne. Navíc se dá pomoci ponořeným kůlem.
Přidáním do komposrtu se nic nepokazí, kompostu to prospěje, slepičincům taky. Akorát se připravíte o pohotový zdroj rychle mobilizovatelného přírodního dusíku (zálivkou).
  Po trávníku bych slepičince nerozhazoval. Uklouznutí po vlhkém není příjemné, koncentrovaný může popálit trávu a taky zapáchají, což jednak vadí a navíc tím o část živin přijdete.
   Kompromisem je zarytí slepičinců na podzim do půdy před plodinami 1. trati (rajčata, brambory, jahody, aj.)
   3. Neznám jiné tak vděčné, koncentrované a levné hnojivo.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika