Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nebavme sa o natretych ramoch okien. Iste, palenie takehoto matrosu nie je kosher a ani pouzitie popola z tohto materialu.

Ad 2. Pigmenty papiera aj farebneho, toho dnesneho, by nemali obsahovat tazke kovy. Tu by som sa nebal. Nakoniec tak vela papiera v kotli ci krbe oproti drevu nepouzivate.

Nehovoriac o spalovani plastov. To robia len blazni.

Problem popola je ten, ze vznika koncentraciou pomerne obrovskeho mnozstva paliva do malinkeho mnozstva popolu, ak predpokladame takmer dokonale spalovanie. Ak su obsahy povedzme tazkych kovov v uhli male, v popole ich obsah moze byt velky. Obsah povedzme pyritu v uhli suvisi asi viac s geologickymi procesmi, ako s povodnym biologickym materialom, z ktoreho uhlie vzniklo. Je to mozno individualne v zavislosti od miesta kde sa uhlie ziskava. Pyrit, chalkopyrit, siru ale aj sulfidy inych jedovatych kovov, arzenu, antimonu... najdete v uhli, ktore sa ziskava na nasich uzemiach. Tazke kovy sa koncentruju v popole a preto je problem pouzit popol do zahradky. Popol z dreva je OK. Neviem, ci mnozstvo tazkych kovov by mohlo byt tak vysoke v drevinach, aby toto problem mohol byt, ak je lokalne, v nejakom lese vysoky obsah tazkych kovov. Myslim, ze to nie je realne.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika