Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Potřebujete k tomu vybavení řádově za 200tis (použité základní) až 1 mil. (nové lepší).

Při práci v sterilním prostředí je menší výpadek produkce v důsledku chorob a dále je část světla nahrazena sacharózou v živném gelu.

Zůstaňte u výsevů a řízkování. To že u některých řízkovanců budete muset obětovat kvetení pro lepší tvorbu hlíz není tak velká komplikace. Matečné rostliny po odběru řízků můžete použít do letničkových záhonů úplně stejně, jako ty, z nichž žádné řízky nebudete odebírat.

Pžipománám, že mám opačný problém. Pokud má jiřinka napodzim mnoho hlíz, je nutno trs rozdělit na části o 1 - 3 hlízách. Proto napodzim často až 2/3 hlíz vyhazuji, abych skladoval jen ty nejlepší. Připomínám, že u víceletých hlíz jsou silná očka po celém obvodu kořenového krčku a tak když hlízu podélně rozčtvrtíte tak, aby každá měla 1/4 obvodu kořenového krčku, dopěstujete z ní květuschonou rostlinu. Po rozčtvrcení se řez ošetřije popelem (ze spáleného dřeva) a nechá 2 dny zaschnout (resp. čtvrtí se 2-3 dny před výsadbou na rozdíl od dělení trsů prováděného před skladováním). Pokud budete jiřinky přirychlovat z hlíz v kontejnerech, tak přebytečné výhony můžete také v prvních květnových týdnech odebrat jako řízky. Rostliny s menším počtem silnějších výhonů méně polehávají a maji větší květy.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika