pěstování angreštových kiwi



pepa - (2) 
16.7.2001 22:36, zobrazeno: 21171x
Je s podivem,jak málo lidí pěstuje maloplodé / angreštové kiwi /.Jediným důvodem je naprostá neinformovanost o této plodině,obsahující až třikrát více vitamínu C než ovoce,vydávané za hlavní zdroj tohoto vitamínu.Přitom kiwi rodí zcela pravidelně a jedinou podmínkou je výběr vhodné odrůdy.Potom se o kiwi nemusíte léta starat a po občasném průklestu Vaše starosti končí.Co Vás zcela určitě překvapí,je ve třetím roce násada plodů,připomínajících skutečně angrešty.Počet plodů se každým rokem zvyšuje a od pátého roku musíte keř krotit,aby jeho pětimetrové výhony neobtěžovaly sousedy.Tedy pokud oni radostně nepřijmou na svůj pozemek tohoto vítaného vetřelce,poskytujícého i jim a jejich dětem bohatý zdroj vutamínu C v podobě lahodných navinulých plodů,které se na rozdíl od prodávaných / a často měsíce v lednicích skladovaných/ nemusí loupat,protože mají jemnou ,hladkou a stravitelnou slupku.Napříč rozříznuté plody s klasickou kiwi zelenou,černými jadýrky vyzdobenou kresbou obohatí Vaše dorty a zmrzlinové poháry.Sklizeń se protáhne až do konce října a na keřích,které pozbyly svého listí se plody často nechají přejít mrazem,aniž by utrpěly na chuti a kvalitě.Co k tomu dodat? Pokud chcete informace o této skutečně podivuhodné rostlině,rád vše sdělím formou elektronické pošty,uvedené v této stránce.
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
jahodová - (3), 17.7.2001 11:47
O tomto kiwi jsem už hodně slyšela, ale nenarazila jsem nikdy na sazenice. Kde se daji sehnat??

Josef Hejduk napsal:

>Je s podivem,jak málo lidí pěstuje maloplodé / angreštové kiwi /.Jediným důvodem je naprostá neinformovanost o této plodině,obsahující až třikrát více vitamínu C než ovoce,vydávané za hlavní zdroj tohoto vitamínu.Přitom kiwi rodí zcela pravidelně a jedinou podmínkou je výběr vhodné odrůdy.Potom se o kiwi nemusíte léta starat a po občasném průklestu Vaše starosti končí.Co Vás zcela určitě překvapí,je ve třetím roce násada plodů,připomínajících skutečně angrešty.Počet plodů se každým rokem zvyšuje a od pátého roku musíte keř krotit,aby jeho pětimetrové výhony neobtěžovaly sousedy.Tedy pokud oni radostně nepřijmou na svůj pozemek tohoto vítaného vetřelce,poskytujícého i jim a jejich dětem bohatý zdroj vutamínu C v podobě lahodných navinulých plodů,které se na rozdíl od prodávaných / a často měsíce v lednicích skladovaných/ nemusí loupat,protože mají jemnou ,hladkou a stravitelnou slupku.Napříč rozříznuté plody s klasickou kiwi zelenou,černými jadýrky vyzdobenou kresbou obohatí Vaše dorty a zmrzlinové poháry.Sklizeń se protáhne až do konce října a na keřích,které pozbyly svého listí se plody často nechají přejít mrazem,aniž by utrpěly na chuti a kvalitě.Co k tomu dodat? Pokud chcete informace o této skutečně podivuhodné rostlině,rád vše sdělím formou elektronické pošty,uvedené v této stránce.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 191.95 (?), 11.10.2013 10:07

kiwi máme několik let je moc dobré, ale prosím o rada jak zpracovat nadbytek plodů

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
arandur - (39), 17.7.2001 20:27
Sazenice tohoto kiwi množí například ovocná nebo okrasná školka (středisko 020 či 040) společnosti Agro Brno - Tuřany. Je jisté, že je prodávájí i jiné školky.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 250.224 (?), 4.6.2018 18:29

Vážený pane Hejduk,

asi před čtyřmi lety jsem si zakoupila angreštové kivi, kde jsem se dozvěděla, že potrvá asi čtyři roky, než začne plodit. Letos poprvé jsem zjistila, že se objevily bílé kvítky. Radovala jsem se, že snad konečně uvidím, co jsem si to vlastně koupila za ovoce. Bohužel asi po deseti dnech, kdy jsem kontrolovala, jestli se tvoří nějaké plody jsem zjistila, že jsou květy pryč a nic po nich nezůstalo. Prosím o radu co dělat, abych se konečně dočkala nějakých plodů. Děkuji a jsem s pozdravem, Magda Hošková. magda.hoskova@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 159.118 (?), 4.6.2018 19:58
Paní Hoškova, reagujete na starý příspěvek. Někde na webu jsem četla, že pan Heyduk už není mezi námi. Pokud jde o vaše kiwi, nemáte jen samci rostlinu? Jestli si pamatujete, jak květy vypadaly, najděte si někde fotky obou typů květů. Jana
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 159.118 (?), 4.6.2018 20:06
Nebo jen samičí. Jen některé odrůdy jsou samosprasne.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
roni - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (255) - 253.106 (?), 3.7.2018 0:25

Kiwi plodi len zo zenskych kvetov, ked je blizko opelovac (samec kiwi) tak opelenie byva velmi dobre cca 100% kvetov aj prinesie plod. Takze moze to byt

1) kiwi- samec - ten vam nikdy nezaplodi... alebo

2) samica, ktora nema v blizkosti samca - tam treba zasadit nablizku aj samca. Ak zozeniete muzske kvety tak sa daju samicie kvety opelit aj rucne - prilozenim samcieho kvetu a potrasenim.

3) moznost ze mate samoopelive kiwi neuvazujem, lebo to by ste mali plody. Na informaciu od predajcu sa nespoliehajte, bezne vam predaju inu odrodu ako pisu. Ja som po 8 rokoch ked zakvitol zistil, ze kiwi (udajne zenske Hayward) je samec - od predajcu rastlinky.sk... neskutocne som ja slusak nadaval na neho.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika