Kiwi odroda Jenny



Stránky: 1,  2   
host - 92.61 (?) 
5.12.2010 23:51, zobrazeno: 21120x

Na jar som kúpil v kontajneri predpestované kiwi odrody Jenny. Darí sa jej, lebo vyrástla do výšky dvoch metrov. Bohužial som sa v diskusii dočítal, že je to len okrasné kiwi, ktoré nebude kvitnúť a plodiť. Mňa však pri kúpe ubezpečovali, že je to veľkoplodá samosprašná odroda, ktorá už tretím rokom zarodí veľké plody, a to bez opeľovača. Aké vy máte poznatky o tejto odrode? 

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 183.242 (?), 6.12.2010 0:08

Nevím, zda máme opravdu Jenny, je nádherná, roste jako blázen, ujišťovala nás dárkyně, že opravdu bude třetím rokem plodit, stopro samosprašná, zatím ani nekvetla. Prý se nesmí moc přihnojovat, potřebuje dostatek sluníčka. Už jí 5 let z těch 10 slibuju, že půjde, ale nakonec je mi jí vždy líto. Elena

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 92.61 (?), 6.12.2010 0:34

Keď som ju kupoval na letáku bolo toto napísané:

Actinidia chinensis ´Jenny´ / Veľkoplodé kiwi, K9
Rýchlorastúca ovocná liana, vzrastom podobná viniču. Každú jeseň sa môžete tešiť z chutných plodov s vysokým obsahom vitamínu C. Šlachtené odrody sú v našich podmienkach mrazuvzdorné. Jenny je obojpohlavná odroda s veľkými plodmi.
Katalógové číslo: 800032
Záruka 100% spokojnosti (mesiacov) 24

Má niekto dobrú skúsenosť s jej rodivosťou, alebo je to reklamný ťah?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
jenamater - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (151) - 157.82 (?), 6.12.2010 1:42

Bohužel, naletěl jste na obvyklou propagandu. Aby tato aktinidie kvetla, musíte ji řezat jako vinnou révu (kvete na jednoletých výhonech rostoucích z dvouletého dřeva) a i když je uváděna jako samosprašná, plodí ve větší míře, jen když roste poblíž vhodný opylovač. Navíc chuť nic moc. Docela se divím lidem, kteří si nevysadí raději nějakou mrazuvzdornou odrůdu révy (jsou takové, které snesou mráz až -30 a plodí spolehlivě už třetím rokem). Zdraví jenamater.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 176.18 (?), 6.12.2010 17:18

Také jsem o "Jenny" uvažovala, právě kvůli samosprašnosti. Je to divné, o to, že je samosprašné píše i Droždín, Havlis a "zahradaweb". U toho Havlise je dobře popsaný řez, jinak nekvete.           Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 92.61 (?), 6.12.2010 22:32

Pozrel som si Havlisa a ten o odrode Jenny píše len samé chvály. Kto má potom pravdu?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 147.16 (?), 30.5.2011 14:49

Právě dnes jsem koupil v LIDLU údajně samosprašnou odrůdu kiwi :Actinidia chinensis ´Jenny´. Litoval jsem, že měli už jen poslední rostlinku. Jak tu ovšem čtu v jednom příspěvku, dodavatel slibuje pouze, že se můžeme "každú jeseň tešiť z chutných plodov s vysokým obsahom vitamínu C."

Takže teď jsem rád, že jsem koupil jen jednu sazenici, protože kvůli těšení jedna sazenice úplně postačuje. Doufal jsem, že se budu nejen těšit, ale že i nějaké kiwi sklidím. Kolega zahrádkář má nějakou odrůdu (samec a samice), které jsou sice jako větší jískové ořechy, ale jsou chutné a plodí každý rok.

Zdraví Radek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 178.235 (?), 30.5.2011 15:54

Sdílím vaše pocity, sám jsem si kiwi 'Jenny' a Actinidia 'Weiki' pořídil.Z neznalosti.Možná to vyjde, mají být obě samosprašné.Pokud vůbec pokvetou, což je prvním předpokladem. Jinak jde o klamání spotřebitele.  AB

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 158.32 (?), 31.5.2011 7:28

ak ste si kúpili kiwi Actinidia chinensis "Jenny", tak sa bude tešiť hlavne z jej pekných listov, možno po dlhšej dobe aj pekných kvetov a možno nejakých plodov o veľkosti vlašského orecha. inak táto odroda robí radosť, rastie naozaj pekne, postupne až bujne ale na veľkú škodu je, že plody ktoré sa tvoria sú dosť malé a hodne chlpaté. takže sa dosť ťažko čistia k jedeniu. čudujem sa, prečo sa v obchodoch z A. chinensis ponúka odroda "Jenny" - asi kvôli vyššej mrazuodolnosti oproti iným selekciám a údajnej samosprašnosti. pri takejto veľkosti plodov by som radšej volil veľkoplodé odrody Actinidia arguta (trebárs Jumbo, MSU alebo Kiwino) - plody sú hladké, chutné a dozrejú vám do prvých mrazov. kdežto u Jenny sú v tom čase plody tvrdé ako kameň.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 10.86 (?), 30.4.2012 14:47

Jak jsem výše psal, zakoupil jsem loni na jaře v LIDLU kiwi Jenny, které, jak jsem se tady dočetl, není vhodné pro konzumaci. Proto jsem přikoupil kiwi Argutu. Jenny vyrostlo do výše asi 2,5m. Mělo nádherné listy, takové sametové. Působí uklidňujícím dojmem. Kiwi arguta vyrostlo do nečekané výše 40 cm. Asi jsem se mu netrefil se zeminou. Letos na jaře však kiwi Arguta obrazila listy a Jenny nic. Už jsem si říkal, že asi vymrzlo. Včera jsem však nad prázdnými místy po listech uviděl rašit první pupen. Jenny jsem zastřihl jen na vršku suchý koneček.

Radek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika