Kiwi kolomita



host - 159.96 (?) 
21.3.2014 9:15, zobrazeno: 3206x

Chtěla bych si koupit kiwi kolomita, zajímalo by mě, jestli ho můžu vysadit k plotu. Z druhé strany má soused túje a dost u nás fouká (Podkrkonoší). 

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 252.33 (?), 23.3.2014 12:32

kiwi jsou liany ovíjející vše co je v cestě.Ovine-li vám dráty v plotě, ztloustne a plot tíhou koruny strhne k zemi.  jeden to má asi 1,2m od plotu a nepouští to na dráty. Potřebuje to asi 7-10hodin slunka denně, nohy to může mít ve stínu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 13.91 (?), 6.11.2020 20:17

Pěstuji kolomikty 52 roků a nechci být bez nich.Občas píšu, přednáším, lidé kývnou a nic nekoupí, museli jsme už i likvidovat sazenice protože nikdo nekupujÍ To nejzdravější co mohou na zahradě mít nepoužívají./1520mg vitamínu C ve 100gramech plodů/. Stačí sníst jedno deko denně.Ted se povedlo švýcarovi LUBERA udělat reklamu na kolomiktu vitakola a samce k ní adam jako na balkonové ovoce a má kšeft, zabralo to ale my to nedoporučujeme, na balkoně je větrno a sucho, musí se to i v zimě zalévat.Kdo kupuje, dejte do vyhledavače slovo vitakola a nezapomente koupit i samce adam. Při sázení dejte k tomu tyčku a okolo sazenice dejte ocelové pletivo /králičí/  aby jste to ochránili proti kočkám, které v noci ničí malé sazenice. Přidáním humusu neb hnojiva se rostliny odvděčí.Na jednoho samce může být i šest samic, opyluje vítr.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 13.24 (?), 16.12.2020 20:55

Podle mých dlouholetých zkušeností mohu říct, že aktinidie kolomikta nejlépe odrůda vitakola a opylovač adam by neměly chybět na každé i malé zahrádce, a měly by být i ve veřejných zahradách u škol, v nemocnicích a domovech důchodců, v lázních a parcích. Zatím je skoro nikdo nezná a také nekupuje a to k vlastní škodě.Ono povídat či psát jde, lidé pokývou a nic neudělají.Znám jen jeden způsob jak je přimět to koupit: dovést je k rostlině začátkem srpna kdy už zraje a dovolit jim si utrhnout a sníst.Pak už to chce mít každý spolehlivě.Kdo už to má dejte jiným ochutnat.Dokonce poláci to zasílají do celé EU, a vozí do ruska, ukrajinu atd.
Prodej bez originální cedulky je zakázán ještě po dobu 25 let a vysoce trestán.Každý si to však může koupit když zadá do vyhledavače slovo vitakola.nezapomente si koupit také opylovač adam.
Hned po vysazení dejte okolo rostlin králičí pletivo, aby to v noci kočky nezničily.Větší rostlině už neuškodí.   e-clematis.com/pl/c/Rosliny -o -jadalnych -ovocach/197 do celé EU.
Skoro na celém území čr to jde pěstovat, kromě mrazových kotlin a výše položených návětrných míst kde bývají na jaře mrazíky. Třešně jimi také trpí.Po namrznutí kolomikty snadno obrazí znovu, a další rok může být úroda.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 9.143 (?), 5.1.2021 12:44

Poradíte prosím, kde koupit vitakolu i adama (nejlépe e-shop)? Mám zkušenost, že pokud už někde mají, tak buď jedno, nebo druhé, ale ne obě najednou. Hanča 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika