kdoule



host - 6.34 (?)
25.12.2009 19:45

Když už se diskuze o kdouli tak krásně rozjíždí: nemůžete prozradit, jak ji zpracováváte? Pepík

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
host - 122.179 (?), 25.12.2009 9:03

Krátkým předvařením kdoule změkne a dá se ihned konzumovat, jako kompot je docela chutná a nemusí se ani moc přislazovat.Krájení syrové kdoule je pracné.  AB

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 6.34 (?), 25.12.2009 19:45

Když už se diskuze o kdouli tak krásně rozjíždí: nemůžete prozradit, jak ji zpracováváte? Pepík

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 155.175 (?), 25.12.2009 20:11
Psal jsem to tu někde nedávno o plodech kdoulovce, předpokládám, že to není od kdoule moc daleko: vyzrálé plody omyji, dám do papiňáku, povařím asi 20 minut. Vyjmu, tyčovým mixérem udělám kaši, pak přes cedník dnem naběračky přepasíruji. Přidám cukr, pektol a zavařím na marmeládu. Přidávám do jogurtů a slepujeme s tím linecké. Chuť je výraznější než z červeného rybízu a voní typicky po kdoulích...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 183.242 (?), 25.12.2009 22:43

Já dělám kdoulové želé, letos jako jeden druh cukroví. 1 kg kdoulí, 1 kg jablek, 750 g cukru. Jablka, kdoule omyji, rozkrájím, vykrájím, slupky nechám, jemně podliji, půl hodiny v papiňáku, přepasíruji přes síto, povařím téměř do husta, přidám cukr a dle chuti citronovou šťávu, znovu povařit. Dala jsem do olejem vymyzaných formiček na tlapky a nechala sušit. Šly dobře vyklopit, obalila jsem cukru krupici a ještě na táce při pokojové teplotě nechala dosušit. Dá se taky hmota nalít na vymazaný plech, po usušení rozkrájet na čtverečky nebo vykrájet různé tvary jako na perníčky. Loni jsem kdoule kandovala jako dýně, taky dobré, ale letos kandovaných byla ještě zásoba. Elena

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 180.2 (?), 26.12.2009 9:18

No teda! To bych si hned dal, to musí být eňoňeňo! Takovéto ňamky můžu furt, podle toho taky vypadám. Pohodu přeje Stanislaw.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 103.236 (?), 16.10.2015 15:15

má tu nekdo zkusenost s uskladnenim plodu kdoulí? jak dlouho vydrzi a v jakych podmínkách? děkuji

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 243.114 (?), 16.10.2015 15:57
S uskladněním mám ne moc dobré zkušenosti - poměrně brzy nám začnou plody uvnitř hnědnout (asi jako kdyby byly natlučené) a následně hnít. Co děláme za chybu, nevím. Mysleli jsme si, že namrzly, ale loni jsme sklidili před mrazem a kazily se stejně.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 103.236 (?), 16.10.2015 16:27

a skladovali jste je v chladu nebo doma při pokoj.teplotě?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 243.114 (?), 16.10.2015 18:15
Ve sklepě..., jablka tam vydrží do března/dubna.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 103.236 (?), 16.10.2015 18:34

aspon co jsem četl tak by se nemely uskladnovat dohromady s jadrovinami..predpokladam, ze to byl studeny sklep (5-10stC)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika