Dřín japonský (cornus kousa) - který, aby se dal schopně jíst?



jitunka - (27) - 26.22 (?) 
22.10.2016 12:19, zobrazeno: 4131x

Dobrý den,

u prodejců se občas objevuje dřín japonský (nebo taky svída japonská či dřínovka japonská) a bývá tam psáno, že má jedlé plody podobné liči. Na diskuzích pak někdo chuť chválí, jiní píšou, že se to jíst nedá. Tipla bych si, že budou dost rozdíly v jednotlivých odrůdách.

Mohu se zeptat, kdo má zkušenost s jednotlivými odrůdami a poradil by, který cornus kousa koupit, aby se to dalo aspoň trochu jíst a pochutnat si. 

Předem velmi děkuji.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Beny2 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (759) - 150.232 (?), 22.10.2016 19:51

Letos mě Kousa poprvé dozrála a byla výborná. Problém s chutí je trochu jinde.

Informace lze u nás získat v podstatě jen na jediných stránkách, které se zaobírají "žravými " rostlinami. Hledejte, sem to napsat nejde...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 0.253 (?), 29.1.2021 23:34

Loni 2020 mi podruhé dozrála teutonia. Chuť dobrá, sladká. Nejlépe je utrhnout a otvorem po stopce vysát.pecka je v plodu jedna malá. Poprvé mi plodila předloni a plody seschly a opadaly. V loňském roce mi vedle Teutonie vykvetl jiný japonský dřín, proto asi byla i dobrá kvalita plodů. Jinak kromě plodů potěší Teutonie i excelentním květem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika