Dobrý den, díky za reakci. Slepičky by měly být stáre 18-20 týdnů, zakoupeny na slepicar.cz. Po příjedu měly připravený kurník, krmnou směs N1, čistou vodu, dvě bedýnky na snášení s podestýlkou ze sena, v kurníku byly zbytky pilin. První den byly zavřené v kurníku, aby si zvykly, pak jsem je vypustil do ohrádky na zelenou trávu, ráno při odjezdu do práce otevřel, večer po cca 12 hodinách jsem zjistil to, co popisuji. Kuřice podle věeho mají být očkované. Venku další zvířata nejsou, ani lidi, jsou na dvorku v ohrádce. Nikdo na ně přes den nedohlíží, já je o víkendu průběžně kontroloval, jak se chovají a vše bylo v pohodě. Máme zatím jen 4 slepičky, jsme prvochovatelé. Ostatní tři jsou v pohodě, čilé, dokonce ke mě i přijdou, když za nimi vejdu do ohrádky. Zobají, pijí, vše v pohodě, jsou zvědavé. Tahle jedna byla dnes ráno úplně apatická, oba pařátky měla sevřené v pěst pod sebou. Oddělil jsem ji od ostatních do venkoního výběhu (bohužel nestihnul jsem ráno hned vynést nějakou bedýnku pro ni. Podsestlal jsem ji senem, dal jí na dosah zvlášť krmivo a vodu. Celou dobu ale měla zavřené oči a jen dýchala. Průjem nemá, trus se zdál v pohodě, jako u ostatních.
Nenapadne vás něco? Mě se zdá možná že jde opravdu o prochlazení. Dnes ji odpoledne zavřu někam do tepla, do stodoly, do sena zvlášť do malé klícky. Mohlo by to pomoci? Nebo myslíte, že je lepší ji netrápit?
Nezdá se mi podle příznaků, že jde o Markovu chorobu, slepička vypadá na první pohled zdravá, nemá žádné nádory nebo změny ani na pařátech nebo jinde.
Moc děkuji za pomoc i za radu. Hodně jsem toho před přívozem slepiček načetl, ale jsme prvochovatelé, takže chybí zkušenosti.
Petr.