Násadová vejce araukany a maransky

wiganeo - (1) - 42.60 (?) 
24.4.2015 9:17, zobrazeno: 14544x

Dobrý den, mám mimo hybridních slepic vyloženě jen na snášku i roční araukany a maransky a chtěla bych si odchovat kříženky těchto dvou plemen - další barva vajíček mě láká :) Předpokládám a chci se ujistit, kvůli velikosti násadových vajec, že by bylo lepší na křížení použít slepici maransku a kohouta araukan. Z těch araukaních by byli úplně pidi kuřata... A zda mám ještě počkat, nebo už teď z tohoto prvního snáškového období použít vejce, protože jsou samozřejmě menší. A můj druhý dotaz - chtěla bych si vyprodukovat i své vlastní "čistokrevné" slepice, opět ty araukany a maransky, ale zda vadí, že jsou slepice a kohouti z jedné líhně. Kupovala jsem je jako nesexovaná kuřátka, takže tam je nevím kolika pravděpodobnostní příbuznost... Nepočítám s tím, že bych je nabízela dál, chci je jen pro náš dvůr :) 

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 157.239 (?), 24.4.2015 20:49

Je snad ve vesmíru síla, která by Vás zastavila? Prostě TO zkusíte a uvidíte.

host - 234.228 (?), 25.4.2015 9:59

Když vyjdete z předpokladu, že nakoupená kuřata byla produktem nepříbuzných, pak by příbuznost v první generaci nebyla nijak na závadu. Velikost vajec nedovedu posoudit, babička vždy říkala, že z menších vajíček je více slepiček než kohoutů. Nepoužila bych úplně první vejce, vždyť velikost se po třech týdnech dostáva téměř do normálu, a tak to lze vše v pohodě stihnout. V.L.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika