Ostružiník - odrůda



host - 191.123 (?) 
2.3.2018 20:06, zobrazeno: 2590x

Dobrý den,

dlouhá léta jsme na zahradě měli nějaký "bezejmenný" beztrný ostružiník. Plodnost byla v pohodě, ale plody byly bohužel mizerné. Z tvrdé kyselé ostružiny přímý přechod do navinulé, ne příliš chutné břečky. Zbavili jsme se ho, nicméně teď jsme zdědili menší chatu u lesa s ne moc velkou zahrádkou. Vzhledem k frekvenci návštěv a k tomu že doma máme vlastní zahradu, bych tam rád nasázel právě bobuloviny, na které v zeleninové zahradě tolik místa nemám, hlavně u lesa kde si maliny i ostružiny můžou růst jak chtějí a nebudou omezovat sousedy.

Můžete mi doporučit jakýkoliv chutný beztrnný ostružiník? Na době zrání mi ani tak nezáleží, poroste na osluněném místě, nadmořská výška jen 300 mnm. Kompostu dostane kolik bude chtít, jen bych rád nějakou ověřenou odrůdu. Z popisu odrůd u prodejců se nedá nikdy nic vyčíst - všechny odrůdy mají velké chutné sladké a nevímjaké plody (nechápu proč jim tedy nestačí jedna odrůda).

Děkuji.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 195.8 (?), 16.3.2018 20:29
Ja odporucam Thornfree. Je beztrnny. Nove slahune vyrastaju od bazy, takze sa nerozliezaju kade tade korenmi. Su mohutne polovzpriamene. Plodi spolahlivo, plody nezasychaju. Velkost plodu je cca 3 cm. Treba nechat poriadne dozriet do cierna. Pokial maju este niektore gulocky cervene, Tak su trpke. Spravne dozrete su sladucke. Jedina nevyhoda je podla mna odhadnut spravnu zrelost. Ja som sa potom naucila orientovat miernym zatlacenim. Pokial bola este pevna, tak som ju nechala. Musi is byt taka vlacna, vtedy ide aj lahka odtrhnut. Pozor nepomylit si s odrodou Thorness evergreen. Tuto vobec neodporucam. Slahune slabucke, kvety zasychaju, plod maly a nevyraznej chuti.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika