Opadávání plodů rybizu a angreštu



host - 8.42 (?) 
18.5.2009 21:29, zobrazeno: 14490x

Dobry den,

na zahradce mame tretm rokem rybizy a angresty (ruzne druhy) prvni rok nemeli vlastne zadne ovoce. Druhy rok mely nasazeno pomerne dost, ale hodne toho opadalo - pricitali jsme to tomu, ze stromky josu jeste male a ovoce proste neudrzi, ale letos se to bohuzel opakovalo - stomky nasadily hodne kvetu a i dobre odkvetly a mely dost plodu, ale ty nyni opadavaji (nektere zelene - nektere u rybizu jakoby predcasne zcervenaji a opadnou a u angrestu zase zhnednou a opadnou). Nevite cim to muze byt? Na jare jsme poctive prihnojili hnojivem na angresty a rybizy. Obcas dokonce i stromy zalevane - mame zahradu na jiznim svahu a zatim nemame vzhrostle stormy tkaze je zde opravdu upal. Pudu zde mamep iscitou takze hodne propousti vodu.

Nepodaride nekdo co s tim?

Diky moc

Veronika

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6460) - 128.44 (?), 18.5.2009 21:38

U angreštu nevím. U rybízu by to mohlo být sucho, má raději vlhčí stanoviště. Mám rybízy na dvou místech a ten co je na severní vlhké a chadné straně je o dost vzrůstější a úrodnější, než ten na úpalu a sušším stanovišti. Mohlo by to být i opylením.  Ale píšete, že padají plody, přičítal bych to suchu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 203.70 (?), 10.8.2018 9:33

Dobry den,

mam podobny problem. Na terase mam tretim rokem sloupovity angrest ve velke nadobe. Rostlina velka a silna. Na jare ma obrovskou spoustu kvetu, ktere temer ihned zasychaji a neni z toho ani jeden plod. Opakuje se kazdy rok. Muze to byt tim, ze mame na terase sit (kvuli kockam) a tak se tam obtizne dotavaji vcely a kvety nejsou opylene? 

Diky moc za nazory.

Lenka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika