Maliny, borůvky - stojí, neobrážejí



host - 48.17 (?) 
20.5.2018 17:47, zobrazeno: 2329x
Dobrý den, koupil jsem na jaře 2 druhy boruvek a 4 druhy malin, několik keřů od každého, od zasilatelské firmy, solidní, mám odzkoušené. Jeden keř borůvek se rozjel, stejně tak dole obrazila jedna malina (asi 20 cm stonek). Jinak nic, suché klacky, stojí, ani náznak zeleného, vysadba skoro před 3 měsíci, čistá půda, rozumně a pravidelně zaléváno. Je to dost keřů. Tak nevím, buď potřebují delší čas nebo je to K.O. Mate mne jen to, že dva se rozjely, třicet úplně stojí... Díky za zkušenosti, hledal jsem na netu, všude je překopírováný jeden článek s obecnými bláboly typu zasadit, zalévat...
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 248.228 (?), 20.5.2018 22:07

Reklamovala bych, sazenice mohly mít přeschlé kořeny.  Už by to muselo něco dělat.                  Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 52.95 (?), 21.5.2018 12:10

Zdravím, tři měsíce je opravdu dost. Já mám jako vy borůvky, maliny a ostružiny ze eshopu zasazené cca měsíc a všechny až na jednu obrazily a mají těch 20cm minimálně, jen jeden chcípáček je mrtvý, ten už tak ale vypadal při příjezdu. Pokud vaše rostliny vypadaly při rozbalení dobře tj. byly dobře zapěstované, mohly přeschnout při dopravě, špatně zabalené nebo zůstaly v depu přes víkend, mohly při dopravě zůstat v noci na mrazu, jak píše paní Lída, zkuste reklamovat. 

Nebo ještě můžete zkusit poslední pokus, silnější tekuté hnojivo a prolít a uvidíte, buď do dvou týdnů uvidíte u země nová zelená očka jsou-li ještě trochu živé, nebo jsou úplně mrtvé. Já spoléhám na tekuté Compo na růže z Unihoby (8-6-6), takhle mi vzešly zdánlivě už delší dobu mrtvé maliny a plamínky a to právě po prolití okolních rostlin tímto hnojivem.. a to dva roky po sobě, tak to asi nebude náhoda.  Asi by šel i Kristalon start nebo gold, měl by být bez chloru vhodný i pro borůvky..   

Sáša

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika