|
Jak zvýšit sladkost angreštu?
|
|
|
|
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář (1484) - 248.189 (?) 23.6.2018 21:36
Je to odrůdou. některé jsou šlechtěny na vysoký obsah pektinů a kyseliny jablečné = pro potřeby želírování jamů.
Další věcí je, že syntéza cukrů probíhá do jisté mezní teploty a pak se metabolismus fotosyntézy změní na ochranu rostliny proti denaturaci přehřátím. Proto taky někdy v jižních státech vidíte natažené sítě proti kroupám i v době, kdy krupobití nehrozí = slouží jako náhradní systém přistínění v době poledního úpalu, ale nestíní při ranním či večerním "nízkém sluníčku"
SfK.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3
|
|
|
|
|
|
host - 185.138 (?), 23.6.2018 16:37
Zrovna Zebín a Veliš mě nijak neuchvátily a padly do sklenic, tlustá kůže. Favoritem je Hinomaki red a Nesluchovski, až dojdou, bude Bílý nádherný, který se ale musí stříkat. Přijde mi chuťově dobrý, žádná vycpávka s pektiny.
Na téma chuti angreštů je tu nejméně jedno vlákno, nakupovala jsem podle něj ty chutné, naštěstí se najde uplatnění i pro ty kyselé.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 235.231 (?), 25.6.2018 18:04
No z těch co mám my přijde nejsladci právě ten Nesluchowski, ale je to tím že je brzké a rád prezraje a výdrží na keřu a má tu dezertni chuť, sladká a přitom dobře mi přijde Dagmara a kupodivu i ten Negus. Paxa jsem vloni ještě moc neměl ale přijde mi taky sladší. Krasnoslavjanskeho jsem zatím nechutnal mám ho čerstvě od podzima. Reflamba je pozdější a taková spíš osvěžující, jakoby planejsi ale v těch největších hicech mi to přijde super. __ ale jak říkám nejvíc mi teď chutná Prima a ten Viking, mají takovou tu klasickou angrestovou chuť. __ zdravim Kryštof z Brna.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 254.170 (?), 25.6.2018 20:32
Neguše mám taky, jenže vadí nám ty trny a drobnější a nakyslejší plody. Krasnoslavjanski jsem koupil zároveň s Niesluchowskym, ale ještě jsem neochutnal-špatně jsem přivázal kminek a ve větru se mi zlomil. Naštěstí se mi povedlo zakořenit vetvičku, ale letos na keříku ještě nic nebylo. Happy.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 100.236 (?), 24.6.2018 20:52
Taký horúci máj a prvé tri júnove týždne ako ten rok si ozaj ešte nepamätám. Napriek tomu boli čierne ríbezle oproti iným rokom akési bez cukrov. Takisto skorá odroda ružovej ríbezle. Uvidíme ako dopadnú neskoršie odrody červených ríbezlí. Už sú pekne vyfarbené, ajj keď by normálne ešte nemali byť, ale hodne kyslé! Čerešne ani marhule sa chuťou nijako od normálu nelíšily napriep tomu že marhule dozreli o viac ako týždeň skôr ako je bežné a u čerešní to bolo možno aj o tri týždne skôr!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář (1484) - 248.189 (?), 23.6.2018 21:36
Je to odrůdou. některé jsou šlechtěny na vysoký obsah pektinů a kyseliny jablečné = pro potřeby želírování jamů.
Další věcí je, že syntéza cukrů probíhá do jisté mezní teploty a pak se metabolismus fotosyntézy změní na ochranu rostliny proti denaturaci přehřátím. Proto taky někdy v jižních státech vidíte natažené sítě proti kroupám i v době, kdy krupobití nehrozí = slouží jako náhradní systém přistínění v době poledního úpalu, ale nestíní při ranním či večerním "nízkém sluníčku"
SfK.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3
|
|
|
9 rychle rostoucích stálezelených stromů
Stálezelené stromy vytvářejí na zahradách krásné přírodní ohraničení, které lze použít místo tradičn...
Návod, jak na odplevelování při péči o trávník
Odplevelování trávníku je důležitý proces, který udržuje vaši krajinu zdravou. Když se na trávníku n...
Nejlepší rostliny pro rajčata a tipy, jak zajistit, aby se jim dařilo
Pokud uvažujete o pěstování rajčat na zahradě, měli byste zvážit pěstování doprovodných rostlin. Dop...
Závěsná velikonoční vajíčka: kreativní DIY projekt pro jarní výzdobu
Pokud hledáte velikonoční výzdobu, která je elegantní a zároveň snadno zvládnutelná jako DIY projekt...
Pěstování jahod: nejlepší tipy pro obrovskou úrodu
Vyzývám vás, abyste našli jahodu, která by chutnala stejně dobře jako ta, kterou jste si sami vypěst...
|
|
|
|