Heinemannův pozdní



hanka1 - (15) - 198.209 (?) 
23.4.2017 22:11, zobrazeno: 5095x

Netušíte, kde by se dal koupit? Nemůžu ho sehnat. Láká mne pozdní doba sklizně (asi nejpozdnější červ. rybíz a to, že údajně neopadává a že je vhodný i do vyšších poloh). pokud máte někdo zkušenost budu ráda, zda to tak skutečně je a také jak moc se musí stříkat, jak je odolný vůči chorobám. A v příp. že ho neseženu, je vhodnější Rovada či Holandský červený příp. nějaký jiný pozdnější rybíz? Upřednostňuji odolný, sladší, doba sklizně delší-je to na chatu, kde nejsme stále, odolný proti chorobám.. děkuji

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
StankaO - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (193) - 174.53 (?), 2.5.2017 9:07

Na výstavě v Kroměříži říkal pěstitel ze Vsetína, že sehnat jej je velký problém, letos se mu prý podařilo sehnat teprve matečnici. Doporučil mi místo něj Tatran, prý dozrává o necelý týden dříve a je mnohem sladší. Uvidíme... Teta mívala rybíz, který dozrával až v září, byly to obrovské keře s velkými střapcemi, plody kyselé jak šťůr. Myslela jsem, že by to mohl být ten Heinemannův, ale ten dozrává v srpnu. Zatím sháním také bezúspěšně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 184.133 (?), 2.5.2017 9:26

Za našich mladých let dozrával až v září, keře vypadaly větší než nyní... Teď zraje o něco dříve, i třeba na Šumavě, stejně jako vše okolo nás. Mezera mezi zráním Tatranu a Heinemannova je větší. T. má luxusně velké hrozny s velkými kuličkami, v zahradě sklízí obdiv. Pozdní a dobrá, plodná, byla Slovakia.  H. špatně koření z řízků. Zkuste Velké Losiny, tam ho mají. Dost se objevuje jako jeden z rodičů nových odrůd. Když je sucho, oberou ho ptáci ještě když je růžový. Bílé rybízy drží dlouho na keři i stromku, nic je nesežere. přezrálé jsou chutí podobné, nejsou tak kyselé. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 67.66 (?), 2.5.2017 13:57

Jestli upřednostňujete sladší rybíz, Heinemann není dobrá volba. Je kyselý a hodně zrníček. Ale zraje spolehlivě nejpozději - tak měsíc po hlavní rybízové vlně. Hodí se spíš na šťávu a marmeládu.
   Odolnost neznám, rybízy jsem nikdy nestříkal. Mšice jsou snesitelné a na největší problém - sprchání bobulí - postřik nepomůže.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika