Bejlomorka maliníková - pomůže lep?



host - 210.56 (?) 
10.3.2019 9:04, zobrazeno: 2356x

Našla jsem na malinách hálky bejlomorky a pokusila jsem se je z prutu vyřezat. Bohužel, napadení bylo tak hluboké, že se prut stejně zlomil.

Teď mě napadlo, že bych mohla hálku a okolí pomazat lepem, aby se bejlomorka přilepila, až poleze ven. Tím by se zamezilo dalšímu zamoření.

Má s tím někdo zkušenosti? Neprokouše se bejlomorka o kus dál? Četla jsem tady i jinde nějaké příspěvky, ale radí jen uřezat nebo vyšťourat.

Hanka

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.120 (?), 10.3.2019 10:14
Hanka: S tým lepom by som to určite neskúšal. Nielen preto, že škodca môže aj tak uniknúť, ale predovšetkým preto, lebo hálkami postihnuté prúty sú už menejcenné. Dochádza často k ich zlomeniu a ak sa aj nezlomia, tak neskôr zasychajú alebo prinášajú menejcenné plody. Prúty s hálkami treba odrezať - vždy niekoľko centimetrov pod hálkou, následne spáliť. To je jediný postup ktorým škodcu eliminujete. Postreky tiež nie sú účinné. IH
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 210.56 (?), 10.3.2019 12:13


Tak tohle mě taky napadlo, že už ten prut nebude stát za nic. Je mi těch prutů líto. Letos to s malinami bude špatné, ale co se dá dělat, půjdou za těmi ostatními: cvak :(

Díky za radu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika