Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Neviem, co pod pojmom "všechny druhy borůvek" myslite. Len si domyslam. Tiez pestujem zimolez kamcatsky a Kanadske boruvky. Tiez sa s gulatymi a tmavymi plodmi pestuju muchovniky. Ale su to geneticky rozne rastliny. To ako keby ste hovorila, ze pestujete viacere druhy jablk. Len jedny su okruhle (jablka), druhe sisate (hrusky) a tretie maju namiesto jadernika kostku (broskve). Vami popisovane velkoplode (predpokladam muchovnik) a kamcatske (zimolez kamcatsky) su rastliny, ktore rastu aj v beznej zemine. Mierne kyslejsia neni prekazkou. Kanadske cucoriedky su vlastne velkoplode, pretoze niektore odrody vedia dat plody az velkosti jednoeurovej mince, co ostatne u nas v prirode rastuce druhy nie. Tie uz potrebuju podu kyslu. Pokial ste nemerali kyslost vysledneho substratu, moze sa velmi lahko stat, ze hrabanka z lesa je sama o sebe malo kysla. Ak je este k tomu jej kyslost znizema pridanim zahradnej zeminy, nemusi sa jednat o substrat vhodny pre vylozene kyslomilne rastliny. Nevapnena vrchoviskova raselina je pre ne idealnym substratom, lenze ked preschne tazko nabera vodu. Piliny z ihlicnanov mozu tiez sluzit ako substrat. Nie kazda hrabanka je vhodna. Raselina je v tomto pripade aj ked drahsia, ale predsa len istota. Kyslost menej kyslej pody mozte upravovat okyslovacom, ktory je mozne dostat v obchodoch (vyraznejsie prikyslenie), alebo hnojivami s kyslou podnou reakciou (siran amonny, siran draselny - mierne prikyslenie/udrziavanie kyslosti). Poda ma vsak tendenciu vracat sa ku svojej povodnej kyslosti, takze je toto treba strazit. Prv nez zacnete experimentovat s prikyslovanim si zadovazte supravu na meranie kyslosti pody (alebo vody - akvaristika) (dajte pozor aby ste mali dostatocny rozsah supravy aj v kyslejsich oblastiach) a overte si, ci je to vobec potrebne. Nez zacnete cokolvek nakupovat, skusat a laborovat, si ale pockajte. Ja som minuly rok dosadzal 6 novych rastlin a aj ked uz mam starsie rastliny vypucane, tieto sa niektore este len prebudzaju. Pokial aj nevypucia z vetviciek, mozu vyrazit z nizsich partii rastliny. Ak sa im pravda nic nestalo (napr. zasuseny korenovy system, vapnik v pode ak bola vapnena...).

PS: Cucoriedky miluju plne slnko. Pokial maju dostatok vlahy a vhodny substrat, rastu ako dive. Mne v roku sadenia (sadil som ich na jar) narastli z cca 20 cm rastliniek slahune aj vyse 1.5 m. V celodennom tieni, podla literatury a poznatkov pestovatelov z webu, malo plodia.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika