Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Plodí na obém, na vyzrálém samozřejmě lépe a více. Ale pokud nemáte ani náznakem prořezáno obral bych jenom to co výrazně stíní a spíš nové větvičky. Staré větvičky   a větve jsou zásobárnou živin na zimu. Proto bych radikálně zasáhnul spíš na jaře - Pak si představte jaký tvar by borůvka měla mít. Dám Vám příklad - sám mám tři variety - liší se hlavně tím kolik vyhazují větviček. Ve finále je ale ta nejbujnější sestříhaná během tři let na nějakých 20% počtu původních větví - ponechané větve sílí a tloustnou.

Ale vše má svůj čas, pokud budete chtít být přece jenom radikální, můžete část větví radikálně probrat po sklizni a zbytek na jaře. Po sklizni pořádně pohnojte a zalévejte!  Využijte zbytek vegetačního období - posílí se kořenový systém a rostlina uloží energii na zimu.

Nevím jak jsou VAše borůvky velké , já koupij jednu skutečně velkou a vzrostlou a ostatní malé - takové "tříproutkové" sazenice. Mohutně jsem hnojil, zasazeno v moři rašeliny  první tři roky jsem důsledné odrbával všechny květy. Nyní , čtvrtý rok jsou tyto keříky 1,5 vysoké....A plodí jak šílené.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika