Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mám Navaho asi 12 let. Po zasazení malé rostliny velmi brzy na jaře taky původní větvičky jen "čučely"  a do podzimu a se s nimi nic nedělo. Mezitím ale rostlina tvořila pod zemí kořeny a nad zem vyrašily 2 nové silné pruty.  Příští rok staré původní větvičky zaschly a nové silné pruty vyrostly kolem 4 metrů na délku a vykvetly.

Běžná péče o rostlinu: Staré odplozené pruty ustříhnu na podzim u země a nechám jen nové silné pruty, které příští rok vykvetou a mají ostružiny.  A tak pořád dokola. Nic na tom není. Když si chci vyrobit novou rostlinu, tak prut na podzim ohnu a špičku zahrnu do hlíny. Příští rok na jaře je zakořeněná, odstříihne se od prutu a mladá sazenice se zasadí, kam je třeba.

Navaho je bujně rostoucí, ale nedělá na rozdíl od jiných ostružin výmladky kdekoliv, ale roste jen na jednom místě a neroztahuje se do šířky. Délku prutu si člověk může regulovat zastřižením na požadovanou výšku.

PS: Pokud příští rok vaše sazenice bude pořád slabá a bude ˇčučet" u země, tak prodejce pravděpodobně zaměnil odrůdu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika