Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Letos mám problém s černým rybízem. Keř na fotografii (odrůda Moravia) je asi 3 roky starý a v zimě byl normálně prořezaný. Na větvi v pravo jsou narašené pupeny, které se ovšem nerozvily. Na levé větvi se sice pupeny rozvíjet začly, nicméně zarazili svůj růst a dál nepokračují :(Na pár listech zbylých větví je vidět žluté mramorování.

U jiného keře černého rybízu (Titania, stáří 8-10 let), měla polovina větví pupeny jen malinkaté a úplně zaschlé. Keř přitom plodil léta normálně. Většina listů je na jaře už několik let žlutě mramorovaná/žilkovaná, ale během měsíce/dvou se to většinou spraví. Když jsem uřízlé větve dole podélně rozřinul, měly střed napůl dutý, vyplněný houbovitou hmotou. Jako výkaly Nesytky, co jsem našel na fotkách na netu, to úplně nevypadalo.

U jednoho červeného rybízu poblíž mám jednu novější větvičku zaschlou (a dole dutou), a jinou s malými lístky. Jestli to spolu souvisí, nevím.

Nějaké nápady na chorobu/škůdce? Nebo je to loňským (a letošním) suchem (lokalita Brno)? Keře normálně nezalévám.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika