Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím, úplně přesně nechápu ten výběr velikosti a kusů. Malé sazeničky má smysl kupovat když už máte plodící záhon a chcete doplnit zajímavou odrůdou nebo vykrýt čas (ranná/pozdní). K dvěma velkým ty další maličké k ničemu nebudou, bude trvat tři (dva) roky než začnou kvést a budou opylovači.

Jeslti jde o finanční rovnováhu u nákupu, tak než kupovat dva čtyřleté kousky za 350 a čtyři za 69, tak pokud chcete a) zkusit jestli to u vás půjde a b) mít brzo plody, tak bych koupila čtyři kousky tříletých po dvou stovkách, ať už na onom eshopu nebo i v hobby marketu. Tříleté už jdou na květ a trochu plodí. V hobby marketech mají ten průměr, né extra ranné nebo pozdní, né velkoplodé ale běžný průměr těch německých odrůd, a ze dvou až čtyři kousků už se děti nazobají a za rok bude i na buchtu. Rozhodně pro začátek dobrá volba, ač jinak na hobymarkety spíš nadávám.

Pokud jde o kořeny a ujímání, moje borůvkové zkušenosti jsou stejné jako u jiných rostlin, ujímá se více méně všechno, malé i velké, pokud jsou v květináči, spíš ty velké se víc polámou (větve) při manipulaci a sázení a ty extra velké a drahé (10L květináč) vás akorát bude víc mrzet, když se poláme nebo vymrzne. 

Rozhodně se musí hnojit, ani tak né že by byly borůvky nějaké fajnovky, ale protože v rašelině nejsou vůbec žádné živiny takže bude žít jen a pouze z toho co jí nalijete/nesypete. Ale zase pozor na divočení, některé z mých maličkých sazeniček jsem v zápalu boje kdysi extra přehnojila že do roka dohnaly vzrůstem tříleté sestřčky, ale ty rychle vyhnané a nevyzrálé šlahouny přes zimu zase víc vymrzly. Což se stává i u jiných rostlin, není to doména borůvek, jen díky absolutní závislosti na živinách od pěstitele se dá víc pokazit.

borůvkám zdar 

Sáša

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika