Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nejdřív sundat drn, pokud možno z něj vyklepat na budoucí záhon zeminu. Vyklepané drny na kompost (pokud máte) uložit kořeny nahoru (neporoste dál). Zrýt minimálně na rýč. Rašelina není nutná, pokud máte běžnoui zem.. Jahody sice mají rády kyselejší zeminu, ale pokud nemáte vápenitou zem, tak přidávat rašelinu je zbytečné. Spíš by to chtělo přidat kompost, nemáte-li, tak prodávají "zahradnický substrát s aktivním humusem" a původní zem s tím tak 1 :1 namíchat. Pak nemusíte ani dávat cererit, ono je lepěí jakéholiv rostliny hnojit až nějaký čas po vysazení (až začnou samy trošku růst). Zásoba živin v namíchané půdě by měla pro začátek stačit. Přihnojila bych až na začátku květu a po sklizni.

Osobně fólii moc nedoporučuji, půda pod ní zůstává utužená, nelze v průběhu roku nakypřit. Ale záleží na vás. Někteříl u nás v osadě ji měli, ale už ji většinou z uvedených důvodů přestali používat. Navíc poslední roky jsou dost parna a některé plody se jim na černé textilii doslova upekly.

Z odrůd dávám Karmen cheeky           Lída

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika