Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Už dva roky bojuji s antraknózou na dvou keřích červeného rybízu a bez účinku. Vrcholové listy pár dnů po koupi se začali kroutit, některé už patrně byly zkroucené pří koupi. Na radu prodejce jsem prvně aplikoval kuprikol netušíc o jakou chorobu se jedná, dále několikrát ročně Dithane.

Keře byly koupeny jako kontejnerované větší velikosti (cca 5L) a jelikož stály nějak ten peníz, snažil jsem se situaci vyřešit. Nyní v březnu, kdy ostatní přiléhající keře černého rybízu už ukazují jarní aktivitu, ty napadené antraknózou mají jako i v sezóně loupající se kůru a pupeny jakoby zaschlé. Přesto se každý rok listy objeví, ale keř nepřibývá na výšce (narozdíl od černého rybízu, tomu jsem už vystřihal cca 10 prutů na každém keři) a v létě se opět vrcholové listy zkroutí.

Tedy dotaz: vyhodit a spálit? A je bezpečné na stejné místo zasadit jiný červený rybíz? Popř. co se dá na stejné místo bezpečně zasadit?

Děkuji.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika