Žádný strach, to je běžná situace. Vaše jahodníky jsou ještě mladé, a pěstované ve stínu a hodně zalévané. Chuť dostanou až na plném slunci. Nikdy jsem neslyšel že by jakékoli měsíční jahodníky plodily plody bez chuti, či s pachutí. Nezáleží na odrůdě ale na způsobu pěstování, jednotlivé odrůdy mají trochu jiné specifické zabarvení aroma plodů, ale všechny jsou vždy sladké a chutné. Chce to vydržet do jara jak jahodník zesílí. Pokud semenáčky ještě nemáte v záhonu na sluníčku tak není o čem mluvit. Měsíční jahody se pěstují oproti velkoplodým většinou v malém, je to z mnoha důvodů, například že jsou neskladovatelné. Celkově je s nimi potřeba mít trpělivost. Plody jsou naprosto bez chuti dokud úplně nedozrají, musí zmizet světlá skvrna a jahoda musí být ze všech stran úplně červená a voňavá. Nejlepší aroma získá na plném slunci, když se zalévá jen málo. Potom na jaře ve chvíli kdy dozraje první plod, tak to poznáte po čichu, ta jediná jahůdka opravdu dokáže na slunci provonět celkem široké okolí keříku. Já mám měsíčními jahodníky olemované cestičky v záhonech, tím že se nešíří šlahouny, tak mi nelezou do zeleniny a bylinek, a ani nijak nezavazí. Lahodná chuť jejich plodů mě tak hojně doprovází téměř celý rok.