Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Termín výsadby není nijak definován a je v podstatě omezen zamrznutím půdy. Čím blíže ale jste optimu "první týden v říjnu", tím lepší úrodu v první sezóně po výsadbě dostanete. To proto, že naroste mohutný kořenový systém a silné "srdíčko" rostliny se základem květních meristémů.

Příliš čerstvý hnůj (smrdí čpavkem) a příliš koncentrované umístění minerálních hnojiv skýtá jisté nebezpečí popálení kořínků - jak píší nejhorší variantou je dát celou dávku do výsadbové jamky (místo plošně či rovnoměrně v řádku). Nejlepší je, když iontová výměna mezi minerálním koncentrátem a půdními koloidy proběhne ještě v době před výsadbou. Amonné ionty navázané na humínové kyseliny nepálí a přitom jsou instantně k dispozici stejně tak jako fixované proti odvětrání ve formě čpavku. Proto je důležité to NPK zapracovávat splo s kompostem jako zdrojem humínových kyselin a fulvokyselin.

SfK

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika