Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Začneme od nejjednoduššího k složitějšímu...

ad 0) - dobrý výběr odrůd na přímou spotřebu (džemovky co voní a dobře barví Vám chybí).

3) jednoznačně kapková. Postřik přispívá hnilobě a houbovým chorobám.

2) netkaná textilie má jisté výhody, ale i specifika pro styl pěstování. Pokud je půda humózní, je lepší použít textilii. Pokud po sezóně potřebujete přihnojit kompostem do meziřádků, pak s textilií to není možné.

4) vzdálenosti volte podle toho, jestli máte kulturu na 2 nebo na 3 roky (sklizňové sezóny). Menší chybou je dát větší vzdálenosti jak je obvyklé pro 3 sklizňové sezóny. Stálerodící plodí na úkor odnožování a tudíž nezahušťují tolik = mohou se sázet hustěji.

1) Půda by si měla po předplodině vydechnout. Sázení po rajčatech není dobré, pokud jsou ještě na záhonku a sadba již na cestě. Optimální předplodinou je cokoliv z první trati sklízené na přelomu července a v srpnu tak, aby se po sklizni zapravily posklizňové zbytky s vyzrálejším kompostem a po týdnu ležení se provedla opakovaná kultivace rotavátorem (či srdcovkou motykou). Přitom se může zapravit zásobní hnojení (cererit, síranové NPK,...). Pak se nechá záhon dalších 14 dní odpočnout a je možné podle počasí sázet.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika