Jak je to s chutí odrůd rybízů, odolností, plodností, v různých typech půd, v různých klimatických oblastech atd. Kdo ví. To by musel jeden vyzkoušet tak asi 30 odrůd tak na 15 stanovištích. A proč to nějaký mecenáš neudělal?
Také jsem si to pro sebe musel vyzkoušet sám. Mrzí mě, že slovenské jsem nezkusil. Já za sebe, docela chválím odrůdy, které se objevily v sedmdesátých letech. Myslím si, že chuťově jsou pořád nejlepší Red Lake a Rondom, každý jinak. Z bílých u mě vítězí Viktorie. Možná se ještě poohlédnu po Holandském, prý byl ozdravený a má být zase dobrý. Ale když někdo chce Rovadu, ať ji má.
PS: Ještě k tomu Rondomu, mám dva, z Opavy a z Losin, ale tu správnou chuť má ten z Losin. JG