Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobry den. Potreboval by som trochu pomoct.

Pri behani lesom som natrafil na dost vela krikov šipky. Nacital som si nejake veci ohladom zberu a preckal som uprsany posledny tyzden(lebo sa maju trhat suche) a dnes som ich siel zberat. Co ma zarazilo je, ze su tvrde ako kamen(ani nechtom do nich skoro nepsravim vryp) a ja vobec neviem ci maju byt prave taketo. Farba suhlasi je oranzova az cervena-boli u nas len jemne mrazy-silne mrazy ich zevraj mozu znehodnotit a zmaknu a to uz je zle. Takze mam ich uz zberať či nie?

Druha vec: v tejto oblasti kde su sipky rastu aj modre bobule-par hodin som googlil a na 99% som si isty, ze su to trnky. Dnes som nejake aj natrhal a vyzeraju tak ako sa pise na wikipedii "Plod tvoří zmiňovaná namodralá slupka, pod kterou se nachází zelená dužina obklopující hladkou pecku." Zopar som aj rozrezal a okoštoval na jazyk a boli trpke. Trpkost sa ma vraj zmiernit az po silnejsich mrazoch. Avšak potrebujem si byt na 100% isty ze to je naozaj trnka.-aj ked som nenasiel ziadny iny podobny jedovaty krik... clovek nikdy nevie.

Prikladam aj foto trnky(krik),trnka plod+narezany plod, kde vidiet tu zelenu duzinu+pecka(kostka)+su tam sipky co som dnes obral na skušku.

Vopred ďakujem za pomoc.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika