Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Taky jsem si koupila kanadskou borůvku, tedy doufám (Vaccinium Corymbosum), mám ji na balkoně, na jižní straně v květináči z terakoty, průměr 45 cm, výška 35 cm, borůvka je vysoká 32 cm (mám ji měsíc), má malý dřevěný kmínek rozvětvený do tří větviček. Květináč jsem nejprve, tak jak mi poradil prodavač, vyložila igelitovou bublinkovou fólií, prý aby v zimě neomrzly kořeny, a dala jsem tam jen rašelinu. Na podzim ho mám prý obalit i zvenčí a taky hlínu zakrýt větvičkami.

Borůvka má dnes 8 květových trsů, ty dolní mnohem buclatější než ty na horní větvičce, ale možná je to nedostatkem vody. Po tom co jsem si zde přečetla jsem ji zase hned zalila, jinak ji zalévám každý večer. Zalévám ji ale vodou z vodovodu, jinou nemám :-(Tak jsem se chtěla zpetat, zda je možné koupit nějaké změkčovadlo vody, nebo odchlorovač, podobný jaký používám na vodu, kterou pak liju do akvária, jen něco na kytky. Bydlím totiž v Ostravě a voda je tady zřejmě horší než někde na venkově, tedy určitě hodně chlorovaná.

A mám ty květy opravdu otrhat? Je mi to docela líto :-(a jak? Ustřihnout celý trs anebo jen otrhat jednotlivé kvítky.

Taky mi na borůvce parazitovala taková malá světlezelená muška, nebo brouček... (na spodní straně lístků). Zatím jsem ji ničím nestříkala, jen ty škůdce :-))) sbírala ručně, teď už tam skoro nic není. Kdybych borůvku postříkala nějakým postřikem, budou pak plody konzumovatelné? Někde jsem četla, že postačí i mýdlová voda? Je to pravda?

Díky za odpověď, Lenka

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika