Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Skurtečně velký, klidně několik desítek litrů , nejspíš jste je usušila. Borůvky jsou prostě takřka " neutopitelné". Dám Vám příklad v posledních dnech opravdu velmi vydatně pršelo, v neděli byl první hezčí den , jdu na zahradu, v nádobách vidím několik centimetrů vody, vše je mokré,Přijdu k borůvkám a co nevidím? Nové, dosud nezdřevnatělé části se mi "klaní".Nechtěl jsem věřit  vlastním očím,  celou noc velmi vydatně pršelo... A tak jsem do drenážek opět umísti hadici a vydatně zavlažoval.. mladé výhony  se během desítek minut napřímily.

Poznámka na okraj. Mladé výhony jsou dobrým indikátorem zálivky.

Ale abych Vám nalil trochu optimismu do žil, osobně mám zahradu s výrazně zásaditou půdou, a tak jsem při sadbě borůvek koupil  několik velkých pytlů rašeliny (cena je skvělá a na rašelině často rostou ve své domovině), instaloval zmíněnou drenážku a velmi často zaléval a hnojil hnojivy s přídavkem rohoviny. Jinak nedělám nic (na jaře prostříhám). Borůvky ukázkově prosperují a považuji  z hledislka péče  za v podstatě bezúdržbové a  nejméně náročné.

Rašelina (více=lépe) a zálivka (více=lépe, nic v zahradě není tak žíznivé, drenážka Vám  umožní zavlažovat rychle a hodně) a nebudete zklamána:-))

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika