Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

moje zkušenost jáma dva krát metr v ní borůvky ostružiny, vřes, v jáme zhruba na třetiny hrabanka listová, hrabanka jehličnatá z lesa a dosypávám kde najdu štěpky ze štěpkovače piliny když se slehne hodně tak i hrabanka z lesa(u cest a pod po zahradníkách) borůvky 3 roky koření a neplodí, nebo minimálně, ale rostou a od třetího kvetou, byla na slunci ne uplném, ale před ní byl malý stromek, nyní se tedy již dostává do polostínu. hnojená, tuším že před 3 lety trochou celeritu, ale nejsem si jist, jestli je to to pravé ořechové(možná je v tom vápno) jiné hnojivo ale doma nemám,.

zalévám jen vodou ze sudu, (měkkou) přes zimu přihodím sníh, takže na jaře má hodně vlhka až mokra..

rodiče asi občas zalévají hadící vodou tvrdou, ale vápenatou, ale nadšentím nejsem, vzhledem k přisypávání pilin a štěpků zatím zdá se nevadí.. asi tři roky je obalená takové kilo dvě má určitě, má víc borůvek než listů. Letos tuším 7 let jsme skoro nezaléval, i když byla dlouho zima tak v rašelině se vlhkost drží..

jednou mi odumřel čerstvý odkopek s kořenem, to mohla nějaká chyba v pěstování být, mrtvice nebo zálivka, jinak borůvky jedou výborně, brusinky(ty velké rostou ale plodí málo, 3 roky, snad se rozběhnou, ale lesní hynou, možná je moc slunce, nebo málo kyselo..málo vláhy.. kdo ví..

borůvky takto pěstované všem doporučuji, dávají srovnatelnou sklizeň jako velmi dobrý rybíz... jsou daleko chutnější pro přímý konzum, na rozdíl třeba od jahod je práce daleko menší a neleží na zemi, (vysoký výskyt sousedovic koček ponekud jahody diskredituje,

takže držet kyselo dosypávat piliny, hrabanku, normální zem tam snad ani nemám,  mám celý lavor z igelitu vápenec i vzlíná vzhůru jen okraje nestačí, a velký kastrol na sklizeň..

hodně úspěchů...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika