Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Povím vám svoji zkušenost s rybízy. Kdysi jsme ho potřebovali hodně, dělaly se šťávy, vína, marmelády.  Vysbírali jsme rybízy (černé, červené i bílé) do poslední kuliočky. Často byly sprchlé, drobnější, šlo to ztěžka, pomalu.. Po letech nějak poptávka po rybízu poklesla. Řešil jsem to razantním průklestem a redukcí dřeva u stávajících keřů - ponecháním jen několika málo větví na keři. Výásledek se dostavil opačný. Úrody je ještě víc, keříky jsou vyšší než já,  bobule se zvětšily a střapce prodloužily.
    Možná měla účinek i změna způsobu hnojení. Dřívější obrývání a držení půdy v bezplevelném stavu jsem opustil. Mělce kořenící rybíz a angrešt mi přijde jako ideální pro hnojení ředěným slepičincem do děr provedených náslapnou tyčí. Kultivaci půdy jsem nahradil rozloženými kartonovými krabicemi pod keři (zahradničtí estéti, pravda pláčou). Od té doby nevěřím, že délka střapců je dána odrůdou (vyjma některých černých určených ke strojní sklizni) a že sprchání bobulí způsobuje mráz.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika