Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nechci se tahat o slovíčka, ale cukr při teplotě 80 st asi nekaramelizuje. Tipl bych tak nad 110 st.  Marmeláda (dřem) z meruněk je žlutooranžová, z malin a jahod jásavě červená, z rynglí a angreštu zelená, černý rybíz, aronie, tmavcorudá. Tedy aspoň u nás. Červený angrešt dává nevýrazně narůžovělou barvu, Nám se prostě nelíbí. Možná jsem jediný, kdo si myslí, že potravina by, krom chuti a vůně, měla i dobře vypadat, nevím.
     Je pravda, že překročíme-li teplotu a čas vaření marmelády příliš - většinou při přípravě většího množství, kde se dlouho odpařue -  marmeláda karamelizací hnědne a získá po karamelu i příchuť. Ta je někdy dokonce žádoucí - třeba u povidel, ale to už je jiná kapitola. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika