Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dřive se taky používalo i nastavení drtí - kašičkou z nezralých oloupaných jablek. Dnes se vykupují za korunu, odvezou do Rakouska a odtud k nám přijedou pektogely a podobné látky k vylepšování marmelád. Ve své původní odpovědi jsem kritizován, že si to špatně vykládám. Nicméně reagoval jsem na dotaz o přezrálém ovocí a i nadále trvám na tom, že má zavařovat - dělat marmeláda z rybízu na začátku konzumní zralosti (mohu doložit odborné citace) a při delším uzráváním sice stoupá obsah cukernatosti ale klesá podíl - procento pektinů a kyselin až téměř k nule a to se pak marmeláda bez dlouhého vaření dělá špatně. Ten angrešt je zajímavý i tím, že má nebývalé procento pektinů mezi ovocím a jako jediné ovoce má uvedeno v kolonce, zavařuje se nezralý. Samozřejmě při lisování rybízu nějakou tu hrst bobulí taky vylisuji a nemá to chybu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika