Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den.
Ve svém předchozím příspěvku jsem se zmínil o rybízových semenáčcích. Rybízy záměrně neseji, ale náhodných semenáčků mi ročně vyroste 20-30. Nejvíc černého, pak josty a nejmíň červeného (nebo bílého, ale to bez plodů nerozeznám). Obyčejně se mi je nechce jen tak vyhodit a tak je selektuji. Zpočátku to bylo jednoduché. Hned jsem vyhazoval ty, které trpěly padlím, chorobami listů. A tak to „odsejpalo“. Ale už mám jen odrůdy („matky“) rezistentní na padlí a tak se mi odolné semenáče hromadí (zabírají místo). Viditelně špatných je ale u černých docela málo. Převážně jsou hodně podobné odrůdám, které pěstuji. Např. typu Ceres, Démon, Titánie, Korál atd. Mladé josty jsou zpočátku jiné, mají rozdílný tvar listů, barvu, chlupaté, holé, vzrůstné, drobné. Později rozdíly mizí. Mám jich asi 40, ale dosud neplodily. Také červené neplodily.
Moje semenáčky mají špatnou péči. Zpočátku žádnou, pak přesazeni nahusto a stříhané na 2 výhony. Tak jim trvá asi 4 roky, než poprvé zaplodí. Zatím jsem jako vybraný selekt vysadil jen jeden černý, podobný Ceresu. Je ale tak podobný, že si nejsem jistý, jestli je to semenáč. Třeba uvidím časem. JG

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika