Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den.
K první otázce: sazenice rybízu se dá vypěstovat mnoha způsoby. Tenhleten způsob jsem radil proto, že mi na záhrádce připadá nejpraktičtější, nejjednodušší, nejmíň pracný. Není vlastně důležité, kolik oček bude koukat ven a kolik bude v zemi, ale je důležité, kolik vody bude řízek schopen z půdy přijmout a kolik nadzemní část spotřebuje. Když „vršek“ spotřebuje víc než „spodek“ přijme, tak řízek prostě uschne. Ale třeba ve foliáčku nebo pod sklenici to půjde dobře i při jiném poměru pod zemí/nad zemí.
K druhé: rybízy dobře rostou i ze semínek. Po vyklíčení to jsou titěrné rostlinky a přeci z nich byla vypěstována většina odrůd a dospělé keře (některé) jsou vysoké jako člověk. Tak proč by se nedala dopěstovat rostlina, která už má i větvičky? Je to jen o péči.
K třetí: zakořenělé řízky můžete přesazovat a dopěstovávat sazenice jinde. Třeba když jsou napíchány moc hustě a všechny rostou. Taky je můžete přisypat zemí. To určitě neuškodí. Obyčejně se původní nakypřená zem slehne, nebo jí vyhrabou myši, a z půdy pak vyčnívá větší kousek řízku. Při nejlepší péči vypěstujete silnou sazenici za rok, při běžné za dva a při mizerné za tři roky. Nejlepší způsob je ten, který vám bude nejlíp vyhovovat.
K poslední: ve skleníku s řízenými podmínkami kdykoli. Na zahrádce je to ale praktické jen v době, kdy rybíz nemá listí a není zmrzlá půda. Jaro a podzim, tak jako jiné keře a stromky.
Ještě: odrůdy Heinemann a Rondom běžně z řízků na zahrádce nekoření, i Maraton je vzpurný. Řízky se lépe ujímají v chládku a ve stínu, ale sazenice líp rostou na sluníčku. Tak si vyberte. winkJG

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika